Etiquetes

dimecres, 27 d’octubre del 2021

PREPAREM LA SORTIDA A CAN JULIÀ: JOCS AMB LES OLIVES I L'OLIVERA

Ben aviat, Cicle Inicial anirà d'excursió a Can Julià a Sant Esteve Sesrovires per conèixer de primera mà tot el que envolta l'olivera, les olives i l'oli que se n'extreu tot fent el "Taller de l'oli". 

Mentre a classe coneixen més coses al voltant d'aquest arbre tan important a la cultura mediterrània, des de l'àmbit d'Educació per a la Salut volem aprofundir en aquells aspectes que van lligats a la salut física, emocional i social relacionada amb l'olivera i els seus fruits. 

Per aquest motiu, avui hem començat fent una mica d'activitat física amb jocs basats en l'olivera i les olives. La classe de Primer i la de Segon de Primària hem parlat sobre què sabem de les oliveres, de les olives i de l'oli i tot seguit, hem baixat a l'hort per anar a veure de prop la nostra olivera, l'olivera de l'escola. D'ella n'hem extret una fulla per a cadascú per tal de poder-la mirar, tocar, olorar, comparar i fer-la servir en el joc del "Vent de tardor". 

A la part final de la classe, hem preparat un circuit d'habilitats motrius per a fer una cursa de relleus. Però no una cursa qualsevol no, sinó la "Cursa de les olives" en la qual tothom que ha volgut, ha pogut menjar-se'n una de ben bona abans de retornar al punt de partida del recorregut. 

Fins i tot, la fulla d'olivera ens ha servit per a fer-nos una fotografia lleugerament "disfressats i disfressades". 

L'arbre i els seus fruits ens han servit per a fer activitat física, expressió corporal i passar-ho d'allò més bé. 

Així doncs, l'oli, les olives i l'olivera ja són presents a l'àrea d'Educació per a la Salut des d'ara i fins a la sortida del proper 12 de novembre. 

La setmana vinent, ens fixarem en els usos diferents de l'oli d'oliva respecte al que estem acostumats avui en dia. 

Més novetats: la setmana vinent. 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada