Etiquetes

dilluns, 3 de febrer del 2020

DISSENYEM JOCS PER A LA PAU I CONVIDEM A 6è A JUGAR-HI

El passat dijous dia 30 de gener vam celebrar el DENIP, acrònim del Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

Dediquem aquesta data en especial a destacar la cultura no violenta i pacifista i, en aquest sentit, enguany a la classe de Segon hem dut a terme una experiència creativa molt interessant. 

A les classes d'Educació per a la Salut vam practicar diferents jocs que fomenten la cultura de la pau; en acabat, vam seure i vam plantejar-nos la següent pregunta: 

De quina manera es pot expressar la pau tot practicant activitat física

Les nenes i els nens de Segon van concloure que les mostres d'afecte, les paraules positives, el respecte pels altres, els materials i les normes dels jocs així com la col·laboració, l'ajuda i la cooperació son sinònims de la pau. I basant-se en aquest raonament i agrupats en equips, van dissenyar un seguit de jocs gràcies a la seva inabastable creativitat canalitzada a través del treball en equip. 

Quan els van tenir enllestits, van convidar els seus amics i amigues de la classe de 6è a participar d'una sessió d'Educació Física ben diferent i especial; en ella, s'hi practicaven tots els jocs dissenyats per la classe de Segon i que tenien en comú que fomentaven la cultura de la pau i que a més, es tracta de jocs que no es poden trobar ni a cap llibre de jocs ni a internet: han estat inventats per les nenes i els nens de Segon.  

Si d'aquesta proposta de jocs, en voleu veure tot el procés, us hem preparat un resum en imatges que ens agradaria compartir amb vosaltres. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada