Com ja sabeu, aquestes setmanes a Cicle Inicial estem treballant el projecte de l'olivera des de diferents àmbits.
Des de l'àmbit de l'Educació per a la Salut, hem abordat aquests darrers dies l'olivera, les olives i l'oli d'oliva des del joc i el moviment i des de la vessant dels usos alternatius de l'oli al llarg de la història com per exemple a la civilització egípcia i de l'antiga Roma.
Doncs bé, avui dimecres hem engegat la nostra escolar elaborant dues receptes senzilles però que tenen en comú l'oli d'oliva com a ingredient principal.
A la classe de Segon de Primària hem cuinat dues olivades, una de verda i una de negra (en la seva versió tapenade) per a poder-les degustar tant amb torradetes i palets de pa com amb bastonets de pastanaga.
I pel que fa a la classe de Primer de Primària, hem retornat a un clàssic dels berenars populars elaborant un pa amb oli i sucre com els d'abans.
Us deixem algunes fotografies de com ha anat la nostra experiència culinària a l'espera de poder fer la sortida a Can Julià aquest proper divendres per a veure de prop tot el procés de creació de l'oli d'oliva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada