La segona recepta del Laboratori de cuina pels alumnes de Primer ha estat gall d'indi amb quinoa. A Primer, com ja sabeu, cuinem diferents cereals i la quinoa, potser no la fèieu servir gaire a la cuina, però és un cereal indispensable al vostre rebost.
De fet, des del punt de vista de la botànica no és un cereal, però es fa servir com si ho fos. Va ser l’aliment principal de les cultures precolombines, que l’anomenaven el ‘gra mare’. És capaç de créixer en condicions molt adverses i a molta altitud. Ha estat un aliment bàsic a Sud-Amèrica. Es conrea a l’altiplà bolivià entre els 3000 i els 4000 metres d’altitud. És un cereal molt sofert, que resisteix bé les inclemències del temps i que no necessita plaguicides ni fertilitzants especials.
En comparació amb altres cereals, té una veritable munió de nutrients, en especial hidrats de carboni d’assimilació lenta, aminoàcids, vitamines i minerals.
Els inques, sense tenir cap
coneixement sobre nutrició, deien que era un aliment sagrat i no s’equivocaven: la quinoa és rica en tots els aminoàcids essencials, per tant, la combinació quinoa-cereal
proporciona un aportació proteica similar a la carn. També és rica en àcid
grassos essencials i en minerals, en especial calci (85 mg per 100 g, en té més
que la llet). També és una bona font de ferro i magnesi, fòsfor, potassi,
manganès, coure i zinc. També
proporciona molta energia i és molt nutritiva.
Podeu trobar més informació a www.etselquemenges.cat
Veieu com va anar la recepta en aquest vídeo.
Veieu com va anar la recepta en aquest vídeo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada