Etiquetes

diumenge, 20 de maig del 2018

EDUCACIÓ FÍSICA + LLENGUA CATALANA = PETIT DICCIONARI D'ARQUITECTURA CORPORAL

Els nens i nenes de 2n de Primària porten tot el curs immersos en l’estudi de la vida de l’arquitecte vilassarenc Eduard Ferrés i Puig i això ha fet que bona part de les propostes didàctiques que es fan a l’aula, s’hagin tenyit d’aspectes d’arquitectura. Construcció de cases, teatre amb “Contes de cases, cases de contes” i un llarg etcètera com heu pogut veure en aquest mateix blog durant el curs.

Doncs bé, les idees i la proposta multidisciplinar creix i des de l’Educació Física i Llengua Catalana hem una nova aposta per aprofitar tot el que ens ofereix aquest punt de partida que és l’estudi de l’arquitectura i de tot el que d’ella se’n deriva. 

Bé és cert que quan parlem d’arquitectura hi ha moltes paraules que entenem i compartim amb altres àmbit de la llengua però també és veritat que l’arquitectura disposa d’un llenguatge propi com podeu comprovar clicant aquí

Així doncs amb la intenció de guanyar competència en la manipulació del diccionari com a eina de recerca, d’eixamplar el vocabulari, de conèixer noves paraules que formen part de la terminologia pròpia d’aquesta professió com també d’entendre que n’hi ha de compartides amb altres argots així com també amb la intenció de comunicar-se mitjançant el cos i traslladar els aprenentatges escrits a la interpretació corporal i el moviment neix el Petit diccionari d’arquitectura (corporal).

Hem seleccionat algunes paraules de les moltes que el lèxic d’arquitectura fa servir, que hem pensat que poden ser significatives pels nostres alumnes i que sovint observem en el nostre entorn. 

Amb apuestes paraules, hem fet el nostre petit diccionari que avui us presentem en aquest petit vídeo (ja que el format imprès el trobareu ben aviat a l’àlbum dels i les alumnes) i que esperem que us agradi. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada