Etiquetes

diumenge, 17 de març del 2019

SEGONA RECEPTA DE LA CUINA DELS CEREALS A EDUCACIÓ PER A LA SALUT: AFEGIM LA QUINOA AL NOSTRE MENÚ

La quinoa no és un cereal. Comencem bé doncs, si estem parlant de cuina de cereals. 

Botànicament no és un cereal però s'utilitza en cuina com si ho fos. Va ser l'aliment principal de les cultures precolombines, que l'anomenaven "el gra mare". 

La quinoa és capaç de créixer en condicions molt adverses i a molta altitud i en comparació amb altres cereals, té una veritable munió de nutrients (hidrats de carboni d'assimilació lenta, aminoàcids, vitamines i minerals). 

Els inques deien que era un aliment sagrat i no s'equivocaven: és rica en tots els aminoàcids essencials que no podem sintetitzar per nosaltres mateixos i que necessitem obtenir dels aliments. La combinació quinoa/cereal proporciona una aportació de proteïnes similar a la de la carn. També és rica en àcids grassos essencials, en minerals (sobretot calci) i és una bona font de ferro, fòsfor, manganès  magnesi, potassi, coure i zinc. 

La quinoa estimula tot el sistema digestiu i reconstitueix i enforteix el cos aportant molta energia de forma molt nutritiva. 

Vaja! Que no entenem com després d'haver llegit totes aquestes dades nutricionals, podíem haver viscut sense quinoa tant de temps, oi? Deixant de banda que es tracta d'un súper aliment, a Educació per a la Salut som del parer que una dieta variada, sana i equilibrada sempre ens aporta tot allò que necessitem. I en aquest sentit, els cuiners i les cuineres de la classe de Primer es van posar el davantal per a tirar endavant el nou repte d'aquesta setmana: pollastre amb quinoa, on hi incorporem també els tomàquets, els carbassons, les pastanagues, l'all, la ceba i el formatge fresc.

Malgrat que la majoria no l'havien tastada mai, en acabar la recepta de quinoa no en quedava ni un granet! Majoritàriament, el parer general és que el plat els havia sortit molt bo i a més, ens molts casos, vam aconseguir ampliar el ventall de gustos i textures incorporant un aliment nou: la quinoa, que ens va seduir pel seu gust delicat i ple de matisos. 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada