Etiquetes

divendres, 22 de març del 2019

TORNEN LES CLASSES DE PISCINA A SEGON DE PRIMÀRIA

Aquest dijous dia 21 de març, les i els alumnes de la classe de Segon han tornat a la piscina per a participar del programa de natació escolar que des de fa ja dinou anys ens ofereix el Servei d'Esports de l'Ajuntament de Vilassar de Mar; amb aquest programa podem gaudir d'un trimestre a la piscina municipal amb l'objectiu de garantir que els i les alumnes que pertanyen a Cicle Inicial aprenguin a nedar si no en saben o bé perfeccionin la seva competència en el medi aquàtic si com darrerament ja és més habitual, han practicat alguna vegada aquesta activitat física.

Des de l’escola, creiem en la importància de la natació com activitat física completa i saludable, així com també creiem en la necessitat i conveniència de que el nostre l'alumnat adquireixi una bona competència en el medi aquàtic. 

Aquest programa que es fa dins de l’horari escolar forma part de la programació curricular d’Educació Física de Cicle Inicial i, per tant, se'n farà un seguiment de l'assoliment dels objectius i de les competències pròpies de l’activitat per tal d’informar-vos de les evolucions dels vostres fills i filles a través del butlletí de notes del tercer trimestre d’aquest curs.

A banda, recordeu d'anotar al vostre calendari que el dijous dia 13 de juny estareu convidats i convidades a les portes obertes de les sessions de piscina per a que pugueu veure les evolucions dels nedadors i nedadores de la classe de Segon en aquest curs 2018/2019. 

En els darrers anys, hem anat observant des de l'escola que moltes famílies heu optat per apuntar els infants a diferents activitats de piscina durant l'any o bé durant l'estiu. Sabem que sou conscients de la importància d'aprendre a nedar per a seva seguretat i que també és una excel·lent opció per a augmentar el ventall motriu dels més petits, desenvolupant la seva competència física en un medi diferent. 

Però per si algú encara dubta dels nombrosos beneficis de la natació per als infants, us afegim a aquesta entrada dos enllaços relacionats amb la importància de la natació en els infants. El primer enllaç ens porta a la plana web de L'observatori de la salut de la infància i de l'adolescència de l'Hospital de Sant Joan de Déu (FAROS).Des de Sant Joan de Déu ens expliquen les raons de per què és important que les nenes i els nens practiquin la natació?

El segon enllaç prové de la Fundación española del corazón on des de la seva plana web ens donen diferents razones para nadar

Us convidem a llegir-los clicant sobre el títol de cada article per a saber si hi esteu d'acord i els recolzeu. 

Les alumnes i els alumnes de la classe de Segon han reprès un any després, l'activitat física a la piscina i han demostrat no haver oblidat l'aprenentatge del curs passat ni pel que fa a la competència aquàtica ni pel que fa a tenir cura de la seva higiene i les seves coses als vestidors. 

Avui, com els va passar a les seves companyes i companys de la classe de Primer el passat dimarts, ha estat un dia ple d'emocions en el que estrenes alguna cosa nova, que l'entorn canvia, que a banda dels mestres pots trobar noves maneres d'aprendre en el monitors de la piscina i que durant més de 10 sessions estaran al seu servei per ajudar a millorar la seva destresa a l'aigua. 

De fet, cal aprofitar totes les petites ocasions d'aprendre que ens ofereix l'escola sobretot tenint en compte que aquesta és la darrera ocasió en la qual prenen part del programa de natació escolar. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada