Etiquetes

dissabte, 15 de juny del 2019

LES AMANIDES A CICLE INICIAL TANQUEN LA TEMPORADA DE L'HORT DE L'ESCOLA

Hi ha alguns tipus de collites, com són els tomàquets, que s'escapen una mica per les seves característiques del calendari escolar. És a dir, estem a punt d'entrar a la temporada bona de tomàquets, amb l'arribada de les calors fortes. 

Paral·lelament, a l'escola estem a una setmana de finalitzar les classes i per aquest motiu, es fa difícil que l'alumnat de Cicle Inicial pugui vetllar per les tomaqueres com ha fet amb la resta d'hortalisses d'aquest curs a l'hort escolar del centre. 

Malgrat tot, aquest passat divendres, encara vam poder collir un parell de tomàquets que van anar a parar, amb la resta d'ingredients, a les amanides que vam elaborar a Educació per a la Salut. 

Durant el matí, l'alumnat de Cicle Inicial va estar recollint amb les seves tutores tota la producció de l'hort escolar que després del pati havia de passar a la cuina d'Educació per a la Salut on vam rentar, escapçar, pelar, tallar i manipular fulles tendres de bleda vermella, diferents varietats d'enciams, pastanagues i cebes. A més, vam aprofitar el màxim esplendor de la menta que la classe de Tercer de Primària té plantada entre les moltes varietats d'aromàtiques per amenitzar una mica més la nostra amanida. Un cop tot net i preparat, va passar al plat amb una mica de sal i un bon raig d'oli d'oliva verge extra i au!, amanides de kilòmetre 0 i amb productes absolutament bio per als i les nostres alumnes. 


Amb aquesta edició de cuina freda, es tanca el projecte de l'hort d'enguany que uneix diferents àrees curriculars a Cicle Inicial, tot esperant poder-lo encetar amb noves propostes de cara al curs vinent. 
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada