Etiquetes

dissabte, 10 de març del 2018

A SALUT, LA QUINOA: L'ALIMENT SAGRAT DELS INQUES!

Potser ja ho sabíeu però la quinoa és un cereal que s’està torannt indispensable al rebost. De fet, des del punt de vista de la botànica no és un cereal, però es fa servir com si ho fos. 

Va ser l’aliment principal de les cultures precolombines, que  l’anomenaven el ‘gra mare’. És capaç de créixer en condicions molt adverses i a molta altitud i és possible que això expliqui les seves excepcionals propietats. 

Ha estat un aliment bàsic a Sud-Amèrica, en països com Perú, Bolívia, Equador, Xile i Argentina. Es conrea a l’altiplà bolivià entre els 3000 i els 4000 metres d’altitud. És un cereal molt sofert, que resisteix bé les inclemències del temps i que no necessita plaguicides ni fertilitzants especials. 

En comparació amb altres cereals, té una veritable munió de nutrients, en especial hidrats de carboni d’assimilació lenta, aminoàcids, vitamines i minerals. El millor de tot, però, és la seva versatilitat a la cuina el seu gust delicat i ple de matisos.


Veieu com els hi ha agradat a les nenes i els nens de Primer tot fent cuina dels cereals a Laboratori de cuina.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada