Etiquetes

dissabte, 23 de febrer del 2019

A PRIMER, FINALITZEM L'ESTUDI DE L'OLIVERA I L'OLI D'OLIVA A LES PORTES DE COMENÇAR LA CUINA D'EDUCACIÓ PER A LA SALUT

Aquesta setmana hem finalitzat el nostre petit projecte d'estudi de l'olivera i l'oli d'oliva a la classe de Primer. 

Durant les sessions d'Educació per a la Salut hem baixat al pati a veure els diferents arbres fruiters de què disposem, com el llimoner i el taronger. Hem vist les seves parts i els fruits que ens donen alhora que els hem tastat i hem parlat dels usos alimentaris, cosmètics o sanitaris de les llimones i de les taronges un cop collides. 

I aleshores hem dedicat la nostra mirada científica a l'olivera que tenim plantada a l'hort. Hem observat i manipulat bona part de les fulles, les branques, del tronc i d'algunes arrels per a comparar-les amb els altres arbres fruiters del pati.
Tot veient que a les olives no se'ls treu el suc de la mateixa manera que a una taronja o a una llimona,  hem parlat de com de les olives se'n generen des de fa milers d'anys multitud de recursos alimentaris, vinculats a la cosmètica i a la salut per a la humanitat.

Per acabar, ahir divendres vam enllestir el nostre mural de l'olivera, un trencaclosques fet a 40 mans en el qual les nenes i els nens de Primer han mirat de plasmar-hi tot allò que els ha anat sorgint al llarg d'aquests dies d'estudi de l'olivera (preguntes, coneixements, desitjos, opinions, etc.).

Ben aviat els tocarà fer servir l'oli d'oliva verge extra per a cuinar els diferents plats previstos per a la cuina d'aquest any, vinculats als cereals com ja és habitual a la programació culinària d'Educació per a la Salut a Primer de Primària. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada