Etiquetes

dissabte, 23 de febrer del 2019

FEM LA NOSTRA PIRÀMIDE DE LA DIETA MEDITERRÀNIA A SALUT

A Educació per a la Salut sempre dediquem especial atenció a conèixer i interpretar la piràmide de l'alimentació però aquest curs, amb la classe de Segon, ho hem volgut fer des de la vessant mediterrània i, a més, amb un toc ben personal pròpia de l'Educació Física. Abans de començar les classes de cuina a l'escola ben aviat, volíem conèixer la importància d'una de les dietes més equilibrades, completes i saludables del planeta nascuda a casa nostra, a la vora del mar Mediterrani en la confluència cultural de tres continents: Europa, Àsia i Àfrica. 

En primer lloc, ens hem situat precisament al mapa de la mediterrània i veure quins són els països que l'envolten. 

Aleshores, per a entendre les moltes similituds que ens uneixen, hem escollit com a exemple cultural el joc tradicional i hem practicat al pati diferents modalitats de joc comunes a tots els països de la mediterrània on s'hi juga igual però amb diferents denominacions. 

Hem finalitzat la nostra particular aproximació a la piràmide de la dieta mediterrània a la classe de Segon coneixent els beneficis particulars d'aquesta dieta els quals s'exporten a tot el món, basada en els aliments frescos, locals i de temporada (fruites, verdures, oli d'oliva verge extra, cereals, llegums fruita seca i tubercles), on s'hi consumeixen de forma moderada ous, peix, aus i lactis, i on es deixen les carns vermelles i els seus derivats com a part anecdòtica.

Tot seguit ho hem plasmat en la nostra pròpia piràmide on hi hem afegit el bon descans, l'aigua, l'activitat física així com la convivència pacífica amb les persones dels diferents països que tenim la sort de formar part d'aquest bonic racó del món. 

Podeu conèixer més detalls d'aquesta dieta al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya tot clicant aquí








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada