Etiquetes

divendres, 26 d’abril del 2019

CALÇOTADA A L'ESCOLA. DE L'HORT A LA TAULA

Aquest dijous passat, els nens i les nenes de Cicle Inicial van anar a collir els calçots que tenien plantats a l'hort de l'escola i dels quals han tingut cura a les classes de Medi i de Science.

Un cop arrencats, observats amb les seves diferents parts i classificats per mides, els van reservar per a cuinar-los a l'horari d'Educació per a la Salut. 

El divendres després del pati, cap a cuina s'ha dit! Davantal, rentar-se les mans i distribuïts en equips de cuina per mirar de tirar endavant la recepta relacionada amb els calçots. Per descomptat que la nostra cuina d'Educació per a la Salut no ens permet fer una calçotada com l'entenem habitualment, però vam buscar alternatives més creatives. I és que de matèria primera no ens en faltava! Entre els dos cursos van recollir 162 calçots! 

Per les cuineres i els cuiners de la classe de Segon, com que enguany han estat cuinant receptes amb làctics, vam escollir una vichyssoise de calçots que incorpora la crema de llet. A banda, vam personalitzar una mica la recepta afegint-hi a més dels calçots ben nets, tallats i sofregits, la patata, la ceba i la pastanaga. 

En canvi, per al curs de Primer vam proposar una truita de calçots. Netejar, tallar i sofregir els calçots ens va dur una bona estona però un cop fet, batre els ous i afegir-los als calçots va ser un moment; i ja teníem la truita al plat!

Vam tastar-ho tot i, un cop més, l'hort de l'escola ens ha aportat bons moments d'aprenentatge. 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada