Etiquetes

divendres, 19 d’abril del 2019

FEM SALUT PARTICIPANT AL TALLER NUTRIXEF

En ser un any més una de les escoles catalanes inscrita en el Pla de consum de fruita a l'escola, se'ns va oferir la possibilitat de realitzar el taller "Nutrixef", una aposta lúdica i didàctica per a fomentar els hàbits d'alimentació saludables. 

Així doncs, vam destinar aquest taller a les cuineres i els cuiners de la classe de Primer, acabats d'arribar a la programació de cuina d'Educació per a la Salut. 

Durant els dies anteriors a l'activitat, a classe van dur a terme el treball previ per a poder preparar l'activitat amb garanties; aquesta part de la proposta tenia com a objectiu presentar l’activitat al grup, preparar els i les concursants i despertar el seu interès i motivació envers el taller Nutrixef.


Al taller, realitzat el passat dilluns dia 8 d'abril, hi van participar les nenes i els nens de Primer ben guarnits com a cuiners i com a cuineres, per participar de les activitats proposades per dues simpàtiques dinamitzadores que els van plantejar un seguit de reptes relacionats amb el concepte d’una alimentació sana i equilibrada a través de proves i activitats. 

El taller era conduït per dues dinamitzadores de la companyia teatral La Nave Va amb el següent format: cada prova tenia una puntuació on hi influïen el contingut però també factors com l’actitud, la implicació, el treball en equip, l’execució, etc. Els punts que obtenia cada grup concursant en cada prova se sumaven a una única puntuació col·lectiva. 


Les proves versaven sobre la possibilitat de no fer servir envasos plàstics en el nostre consum habitual; adquirir productes amb baix o nul contingut de sucre afegit; prioritzar els productes de proximitat davant d'aquells que no ho són i deixar en segon terme sempre que es pugui el consum de plats precuinats. 

També cada grup va haver de resoldre el repte de preparar un menú diari amb tots els àpats seguint un model explicat en el qual hauria d'haver-hi un 50% del seu contingut en forma d'aliments reguladors (fruites i hortalisses) així com un 25% d'aliments constructors (carn, peix, etc.) i un altre 25% corresponent als aliments energètics com ara els farinacis, la fruita seca, etc. A banda, vam recordar la importància d'incloure l'aigua en aquesta dieta saludable i de no oblidar-nos de combinar la bona alimentació amb l'activitat física diària i un bon descans com a elements vitals per a una bona salut. 

Després de fer un breu joc de descoberta de fruites i hortalisses a través dels sentits, les nenes i els nens de Primer van poder gaudir d'una deliciosa macedònia a base de fruita fresca (poma, maduixot, pera), fruita seca (ametlles esmicolades) i iogurt natural. Va ser un bon final per a celebrar que després de fer el recompte dels nutripunts obtinguts durant el joc, la classe de cuiners i cuineres de Primer va aconseguir amb el seu esforç rebre el Diploma Nutrixef així com un obsequi per a cada participant així com un bon grapat d'experiències saludables relacionades amb l'àrea d'Educació per a la Salut en forma de joc.


Enhorabona classe de Primer!  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada