Etiquetes

divendres, 19 d’abril del 2019

PASTA A LA CREMA DE LLET AMB LES CUINERES I ELS CUINERS DE LA CLASSE DE SEGON

Aquest passat divendres, just abans d'iniciar les vacances de Setmana Santa, la cuina de làctics d'Educació per a la Salut de la classe de Segon de Primària, va elaborar una recepta fent servir la crema de llet en una recepta que combina també amb els cereals integrals, la cansalada i les hortalisses fresques. 

Com ja és habitual, dividits en diferents equips de cuina, van seguir els passos per tal d'elaborar aquesta recepta fent servir pasta integral que tal com indiquen nombrosos nutricionistes, és molt més saludable ja que en el seu procés de fabricació, no n’han eliminat la pellofa que envolta el gra. En aquest embolcall natural hi ha nombrosos nutrients que no trobem a la pasta blanca i de fet, hi guanyem més fibra.


La pasta és un aliment que ens aporta energia gràcies al seu alt contingut en hidrats de carboni. També ens dóna proteïnes que afavoreixen el nostre creixement. Té pocs greixos i, per aquest motiu, és molt saludable tot i que no cal passar-se en el seu consum. 

Les verdures que vàrem fer servir ens aportaven vitamines, minerals i fibra i quan fem la recepta a casa podem fer servir les que més ens agradin per a preparar el plat. Aquí vam comptar amb pastanagues, l'all, la ceba, mongetes tendres així com també els xampinyons. 

La crema de llet ens aporta calci per a tenir uns ossos i unes dents forts; és digestiva i fàcilment combinable en l’elaboració de moltes salses. Ara bé, cal tenir en compte el seu contingut en greix, per tant, no cal abusar-ne i si tenim problemes de digestió amb la lactosa, ara és molt senzill trobar aquest ingredient sense lactosa a molts indrets. 


Si en voleu saber la recepta, no dubteu a preguntar als equips de cuina de la classe de Segon!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada